Obrázky z Bledu


Dovolenka. Chorvátsko. Autom....     Ako väčšina našincov. Tentoraz však ťaháme bicykle v počte: 3ks, kolieskové korčule v počte: 3ks. berieme to cez Slovinsko, pretože tam máme priateľa a je to príležitosť ho po 4och! rokoch vidieť. A keďže býva neďaleko Bledského jazera, a on prichádza z práce až okolo štvrtej popoludní, povedali sme si, že prečo si Bledské jazero neobzrieť? Áno, je presne ako na všetkých fotografiách a prospektoch. Čisté, modré až tyrkysové, okolo Alpy, kostolík na ostrovčeku...Jazero má plytké oblázkové vstupy do vody pri plážach. Neďaleko je camp, pre turistov ideálne!  Až ma prekvapilo, že ma to neprekvapilo.
V pozadí kúsok za ním, na brehu jazera, na vysokej skale sa týči Bledský hrad. Až k nemu sa vedie cesta, my sme to však šlapali od jazera schodmi ako do neba. Počasie sme mali celý čas nádherné, svietilo slnko a príjemne pofukoval vetrík, po oblohe plávali biely baránkovia. Avšak počasie je nepredvídateľné a neskutočnou rýchlosťou sa baránkovia nasrdili, zväčšili svoj objem niekoľkonásobne, farbu zmenili na sivú, prevtelili sa v jedného sivomodrého barana, ktorý pokryl celú oblohu nad Alpami a metal hromy-blesky a šľahal hustý dážď. To sme našťastie prečkali na hrade. Na hrade nachádza múzeum, vstup bol i bez sprievodcu, bolo to veľmi príjemné.
Prechádzka po neďalekom mestečku, kde sme boli na večeru bola príjemná i únavná a na druhý deň nám krásne od rána pršalo:)
 


 













Komentáre

Obľúbené príspevky