Ako si predstavuje relax, Oddych Dovolenku, Vypnúť?  Keďže moja práca je kombinácia fyzického a psychického napätia v neustálom hluku a uzavretom priestore, túži celé moje ja po tichu, čerstvom vzduchu najlepšie v horách, ďaleko od ľudí, vyložené nohy a spať... prípadne sa p o m a l y prechádzať a potom spať:)
Kombináciou s Palinovými potrebami sme sa dohodli na overenej klasike - Chorvátsku. Čo má od mojich hôr pomerne ďaleko, ale nevadí, je tam kopec slnka!
Aj pre spolujazdca je cesta únavná, najmä ak má problémy s krížami a po niekoľkohodinovej  ceste cíti, ako mu niekto vráža medzi stavce zubatý nôž a pomaly s ním otáča:)
...
Trajekt. Na vonkajšej palube bolo málo ľudí. Slnko veľmi príjemne hrialo ale nebolo to hnusné, vlhké, lepkavé teplo.
 
 
 
Jelsa. Veeeľmi malé letovisko. Komorné. Kamenné domy v centre. Lákadlá pre turistov. Prístav plný jácht, od skromných až po najluxusnejšie. Všade čisto, ľudia milí, usmievaví. Každé druhé ráno káva v jednej z kaviarní a slaná pirožka alebo baklava. O tej napíšem neskôr samostatný post! Pláž v meste nič moc pre mňa, ale mali sme bicykle, tak sme sa rýchlo dopravili kdekoľvek. Popri mori samé plážičky, pre viac ľudí i pre jedného. More je skutočne modré a tyrkysové. Čisté a priezračné. (slané).
 Všade zakvitnuté oleandre všetkých možných farieb. Opuncie a sukulenty a aloy. Rozmaríny takej veľkosti, že museli mať aspoň sto rokov. Porcie v reštaurácii pretekali z taniera, chute vyvážené a lahodné. Príjemne vychladené víno. Ovocie na tržnici plné chutí a slnka.
Priznám sa, že na nočný život moc nie sme, po večeroch zvykneme hrať karty, alebo jednoducho zaspať:) Ale doliehali k nám zvuky zo srdca mesta, takže kultúra bola, iba my sme ju ignorovali.
 

 
 
 
 



 

 





 

Komentáre

Obľúbené príspevky